Finantheek Hypotheken tel: 0513-624 261
Dacht vorig jaar nog ruim de helft van de Nederlanders dat de hypotheekrente weer zou gaan oplopen, nu is dat aantal teruggelopen tot een derde. Toch verwacht nog ruim een derde van hen het komende jaar nauwelijks tot geen verbeteringen van hun mogelijkheden om een woning te kopen.
Dit blijkt uit de maandelijkse vertrouwensindicator van Vereniging Eigen Huis, die in juni – net als in mei – op een neutrale waarde van 100 punten uitkomt. De Eigen Huis Marktindicator baseert zich op maandelijkse peilingen onder een representatief aantal Nederlanders uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK.

Niets te kiezen

Een groot aantal Nederlanders vindt het momenteel een ongunstige tijd om een woning te kopen. Een meerderheid verwacht dat de koopprijzen van woningen verder zullen stijgen, hoewel dit percentage het afgelopen jaar wel is afgenomen van 83% naar 67%. Het zijn vooral de koopstarters die het nu geen gunstig moment vinden om een eerste eigen huis te kopen. Voor 78% van deze groep komt dat vooral door de slechte betaalbaarheid van bestaande en nieuwbouwwoningen. 58% is somber gestemd omdat het aanbod zo beperkt is dat er nauwelijks nog iets te kiezen valt. Van de doorstromers zegt een kwart dat zij het om deze redenen nu geen goede tijd vinden om te gaan verhuizen naar een volgende koopwoning.
bron: InFinance

 

Categorieën: hypotheeknieuws