Finantheek Hypotheken tel: 0513-624 261
Het kopen van je eerste huis is spannend. Het mooiste onderdeel van het kopen van een huis, is de zoektocht. Waar zie jij jezelf al wonen? Of ga je samenwonen? Op het internet kun je al veel informatie vinden, maar het eerste gevoel op het moment dat je een huis binnenstapt, moet goed zijn.

Vrijblijvend eerste gesprek

Na een vrijblijvend oriënterend gesprek weet je wat de financiële mogelijkheden zijn. Wat de maandlasten gaan bedragen en hoe hoog het maximale hypotheekbedrag mag zijn. Ook weet je daarna met welke bijkomende kosten, ook wel kosten koper genoemd, je te maken krijgt.

Schakel een aankoopmakelaar in!

Nu kan de zoektocht naar jouw droomhuis beginnen. Maak vooraf een wensenlijst waar jouw nieuwe huis aan moet voldoen. Op internet kun je allerlei huizen vinden. Kijk bijvoorbeeld ook op social media, zoals Facebook en Instagram. Op dit moment is er veel vraag naar huizen, daardoor merk je dat ze snel verkocht worden. Wij adviseren je om een aankoopmakelaar in te schakelen.  Zij helpen bij het zoeken naar een huis, gaan mee met de bezichtiging en doen de onderhandeling. Zij halen het maximale uit de koop van jouw nieuwe huis. 
Nieuwbouw woning
In Nederland worden veel nieuwe huizen gebouwd. De nieuwbouwhuizen worden via een verkopend makelaar of direct via de projectontwikkelaar verkocht. De makelaar/projectontwikkelaar kan je de prijslijst en de brochure toesturen. Je hebt de mogelijkheid om allerlei zaken in het huis te veranderen. Dit zogenaamde meer- of minderwerk is afhankelijk van de status van de bouw van het huis en uiteraard van jouw financiële situatie. Nadat je een geschikt bouwnummer hebt gevonden krijg je vaak een optie. Bij een optie wordt het bouwnummer voor jou gereserveerd. Daarna teken je de koop-aanneemovereenkomst. In deze overeenkomst staan zaken zoals de aankoopprijs van de grond, de betalingswijze, de datum van de levering (op naam stellen van de grond) en de ontbindende voorwaarden voor financiering. Na het tekenen van de overeenkomst heb je vaak zeven dagen bedenktijd. Vervolgens heb je over het algemeen twee maanden tijd om de hypotheek te regelen. Finantheek begeleidt je het gehele traject. 

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Soms is het voordelig om een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) af te sluiten. Een hypotheek met NHG is veilig. De stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) neemt een eventuele schuld die is ontstaan bij een gedwongen verkoop van je over en kan die schuld kwijtschelden. Een schuld kan buiten je schuld ontstaan zijn, bijvoorbeeld als gevolg van werkloosheid, scheiding of arbeidsongeschiktheid.Om voor NHG in aanmerking te komen mag de koopprijs maximaal € 290.000 (2019) bedragen. Bij een hypotheek met NHG betaal je een lagere rente. De rentekorting kan oplopen tot circa 0,7%. De afsluitkosten van NHG bedragen eenmalig 0,9% (2019). Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar in de inkomstenbelasting net als een aantal andere kosten die je maakt bij het afsluiten van een hypotheek. Wij helpen je graag bij het doen van de belastingaangifte.