Finantheek Hypotheken tel: 0513-624 261
Het besluit is genomen: jullie gaan uit elkaar. Je moet dan ineens veel keuzes maken en allerlei praktische zaken gaan regelen. Wil je blijven wonen in jullie koophuis? Dan kunnen wij je helpen met het regelen van de hypotheek.
Vrijblijvend eerste gesprek
Tijdens een vrijblijvend eerste gesprek brengen wij je financiële situatie in kaart. We berekenen dan of je de hypotheek alleen kunt dragen. Hierbij moeten we rekening houden met de te ontvangen en/of te betalen alimentatie. Vaak zijn er allerlei om mogelijkheden een bestaande spaarhypotheek of aflossingsvrije hypotheek mee te nemen, maar de afspraken daarover moet je goed vastleggen in het echtscheidingsconvenant. In het convenant staan ook afspraken over de verdeling van ander vermogen en de verdeling van opgebouwde pensioenen. Voor de kinderen wordt er een ouderschapsplan opgemaakt. Alle afspraken hebben invloed op jouw financiële situatie. Wij bekijken daarom graag het convenant voordat deze definitief wordt getekend.
Hypotheek overnemen
Om te kunnen blijven wonen dien je de hypotheekschuld van je ex-partner over te nemen. Fiscaal gezien dien je dit gedeelte annuïtair of lineair af te lossen, anders heb je voor dit gedeelte geen recht meer op hypotheekrenteaftrek. Je dient het huidige rentepercentage over te nemen, anders betaal je een boeterente. Lees meer in dit artikel.
Wat is jullie woning waard? Bedraagt de hypotheekschuld minder dan de waarde van de woning, dan moet je je ex-partner voor de helft hiervan uitkopen. Is de hypotheekschuld hoger dan de waarde van de woning, dan deel je de helft van deze schuld.

Tarief wijzigen hypotheek bij scheiding (ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid) € 1.495,-

Lees hier: onze tarieven