Finantheek Hypotheken tel: 0513-624 261
Je woont met veel plezier in je koophuis. Het afsluiten van de hypotheek is alweer jaren geleden. Is je huidige hypotheek nog steeds de beste keuze? Komt je rentevaste periode ten einde? Is het verstandig om extra te gaan aflossen? Ga je van baan veranderen of binnenkort met pensioen? Wij denken graag met je mee.

Hypotheekrente is historisch laag

Afgelopen jaren is de hypotheekrente fors gedaald. Wanneer je rentevaste periode nog niet is afgelopen dan heb je hier helaas weinig aan, misschien kom je wel in aanmerking voor een lagere hypotheekrente omdat de waarde van je huis is gestegen. Door de hogere marktwaarde is het risico voor de hypotheekverstrekker kleiner geworden (vaak alleen zonder NHG) en daardoor ontvang je meestal tussentijds een rentekorting. Je kunt ook denken aan het oversluiten van je hypotheek. Bekijk hier of oversluiten voordelig voor jou is. Je krijgt waarschijnlijk te maken met een boeterente omdat je voortijdig de huidige rentevaste periode stopt. Soms is het mogelijk om rentemiddeling toe te passen. Bij rentemiddeling wordt de boeterente in het nieuwe rentepercentage verwerkt en uitgesmeerd over een nieuwe rentevaste periode. De boete hoef je daarom niet ineens te betalen. Daarnaast zijn de bijkomende kosten een stuk lager dan bij het oversluiten van de hypotheek. Aan beiden opties zitten voor- en nadelen. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Einde rentevaste periode

Voor het einde van de rentevaste periode ontvang je van je hypotheekverstrekker een brief met hierin een nieuwe aanbieding. Je kunt zelf kiezen voor een nieuwe rentevaste periode. Wat de hypotheekverstrekker vaak niet vertelt is dat het ook mogelijk is om de hypotheek zonder boeterente over te sluiten. Dit is bijvoorbeeld voordelig wanneer een andere hypotheekverstrekker een lagere rente of wellicht betere voorwaarden aanbiedt. Het is belangrijk om advies in te winnen voordat je een keuze maakt.

Verbouwingsplannen

Na al die jaren is je huidige huis misschien net wat te klein geworden of toe aan een renovatie. Heb je weleens gedacht om te gaan verbouwen? Een aanbouw voor extra ruimte, een nieuwe keuken of badkamer? Er zijn vaak verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld je hypotheek verhogen of het afsluiten van een persoonlijke lening. Beiden kennen voor- en nadelen. We vertellen je graag meer.

Tarief voor het adviseren en oversluiten van je hypotheek: € 1.495,-